Νιάρχος Ανδρέας (Ποιμενική Φλογέρα-Παραδοσιακά Κρουστά)

Ο Ανδρέας Δ. Νιάρχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Κατάγεται από την Τρυπητή της ιστορικής επαρχίας Ολυμπίας. Το έναυσμα και την ενασχόλησή του με τη μουσική, οφείλει στον δάσκαλό του ιεροψάλτη κ.Θωμά Διαμαντή, ο οποίος υπήρξε μαθητής και συνεργάτης του αειμνήστου πρωτοψάλτου κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου. Έτσι με παρότρυνσή του, παρακολούθησε αρχικά μαθήματα κρουστών, στον Άγιο Χαράλαμπο Ιλισσίων με τη Μαρία Νούσια. Εκεί πήρε τις πρώτες βάσεις, για μια τόσο πολύπλοκη μουσική, όπως είναι η παραδοσιακή. Αργότερα μαθήτευσε στον σπουδαίο δεξιοτέχνη των κρουστών Ανδρέα Παππά. Παράλληλα δε, παρακολούθησε με επιμέλεια, όλους τους προγενέστερους μεγάλους δασκάλους των κρουστών οργάνων, όπως είναι οι: Γιώργος Γευγελής, Βασίλης Οικονόμου,  Πέτρος Κούρτης, Βαγγέλης Καρίπης, Μιχάλης Κλαπάκης, Σπύρος Γλένης, Λευτέρης Παύλου κ.α.
Η αγάπη του γι’ αυτή τη μουσική τον ώθησε να μελετήσει σε βάθος ένα αρχαίο όργανο, την ποιμενική φλογέρα. Υπήρξε μαθητής του μοναδικού Αριστείδη Βασιλάρη (κλαρίνο, φλογέρα, ζουρνάς), μέχρι και την εκδημία του. Στοιχεία και πληροφορίες για τους ποιμενικούς αυλούς γενικότερα, άντλησε από όλους όσους έχουν ασχοληθεί με αυτά τα όργανα και εκφράζουν μια διαφορετική σχολή και τρόπο έκφρασης, ο καθένας. Ενδεικτικά ανάμεσα σε άλλους είναι οι: Xαράλαμπος Γιαννόπουλος, Παναγιώτης Πλαστήρας, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Μάκης Βασιλειάδης, Aλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Σταύρος Κουσκουρίδας, Χρήστος Γαλανής κ.α.
Μαζί με τον αείμνηστο πρωτοψάλτη, της Αγιάς Φωτεινής Νέας Σμύρνης, Νίκο Κωνσταντινόπουλο και τον μουσικό Κων/νο Κοπανιτσάνο (κλαρίνο) κατάφεραν, συν θεώ να συγκεντρώσουν, ένα τεράστιο δισκογραφικό και τηλεοπτικό αρχείο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Έχει συμμετοχή σε πολλές δισκογραφικές εκδόσεις της παραδοσιακής μουσικής, ως μουσικός και ενίοτε ως ερευνητής, κατά τις πτωχές του δυνάμεις. Συμμετείχε σε πολλές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, ιδιαίτερα στη »Μουσική Παράδοση, του κ.Παναγιώτη Μυλωνά.

Συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις μουσικοχορευτικού – λαογραφικού χαρακτήρα, γλέντια κ.λ.π. ΄Εχει την τιμή να έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ερμηνευτές και μουσικούς της παραδοσιακής μουσικής, παλαίμαχους και νεώτερους. Aπό το 2009 διδάσκει κρουστά και φλογέρα,στη σχολή του Σίμωνος Καρά.