Κοτζάστρατη Μαρία (Πιάνο)

Η Μαρία Κοτζάστρατη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Χαλκιδική το 1989. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Μουσικολογία/ Μουσικοπαιδαγωγική  και Master με εξειδίκευση στην Ελληνική Δημοτική Μουσική, υπό την καθοδήγηση του επίκουρου καθηγητή Ιωάννη Καϊμάκη. Είναι επίσης Πτυχιούχος Πιάνου με Άριστα παμψηφεί από το Ωδείο Γλυφάδας Αφροδίτης Μητσάκου, καθώς και Ανώτερων Θεωρητικών Αρμονίας, Αντίστιξης και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων. Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Πιάνου με τον κ. Γεώργιο Θυμή και έχει κάνει σπουδές Σαξοφώνου και Κλαρινέτου.

Έχει ενορχηστρώσει τον ψηφιακό δίσκο «Ο Πρώτος Ήλιος», με 12 τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, για Συμφωνική Ορχήστρα (Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου») και Λαϊκή – Παραδοσιακή (Ορχήστρα Κανών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), τον οποίο ερμήνευσε η Σοφία Μάνου μαζί με 250 παιδιά. Έχει συμμετάσχει ως πιανίστα στο Ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους ¨Παναγία η Μητέρα του Φωτός¨ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και σε ποικίλες συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επιπλέον, έχει διατελέσει Αρχιμουσικός σε Φιλαρμονικές του Δήμου Χαλκιδικής και έχει διδάξει σε Ωδεία στην Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Έχει συμμετάσχει στο Μουσικό Σχήμα ¨Μουσικό Πολύτροπο¨ καθώς και στην Ευρωπαϊκή Χορωδία ¨Τρισεύγενη Καλοκύρη¨ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του τμήματος Μουσικών Σπουδών. Είναι ενεργή πιανίστα σε διάφορα μουσικά σχήματα, καθώς και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπως το King George Luxury Collection Hotel και το Danai Villas and Resort.