Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής

Η «Παιδική Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δημιουργήθηκε με τις ευλογίες και την προτροπή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αγάπη του για τα παιδιά και την Ελληνική μουσική. Tονίζει συχνά: «Νά πλουτίσουμε τίς καρδιές τῶν παιδιῶν μέ δύο εἰδῶν Σοφίες, μέ πολιτισμό καί γράμματα, ἀλλά καί τήν χάρη τοῦ Θεοῦ».

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ενσαρκώνει το όραμα του Μακαριωτάτου, μέσα από την άοκνη μέριμνα του για την δράση της Χορωδίας. Η Xορωδία είναι μία από τις πολλές δράσεις του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας και Υπεύθυνος Μουσικής του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Δεμελής, μαζί με τον καθηγητή και Πρωτοψάλτη κ. Απόστολο Ντέτσικα, καθώς και με την κα. Σοφία Μάνου, προσκαλούν κορίτσια και αγόρια από 6 έως 16 ετών να συμμετέχουν στις δράσεις της χορωδίας.

Οι πρόβες θα γίνονται κάθε Σάββατο στις 13.00 μ.μ. στον φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α. και θα δέχονται όλο το χρόνο παιδιά από όλες τις ενορίες της Ι.Α.Α. εντελώς δωρεάν.